Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

0

Witaminy i oleje – w jaki sposób z nich korzystać?

Lato obfituje w dużo owocowych rarytasów, na które z utęsknieniem czekamy przez większą część roku. Nie ma dogodniejszych witamin, jak te, pochodzące ze dopiero co zerwanych z drzewa czy krzaka owoców, dojrzałych w słońcu, przepojonych wonią świeżości.

Niemal każdy owoc jest znacznie bardziej wartościowy od barwnej tabletki witaminowej z apteki. Których witamin dostarczamy organizmowi podjadając w ogrodzie? Truskawki pojawiają się na krótko, prawidłowo jest więc w najwyższym stopniu wykorzystać ich plusy. Są perfekcyjnym źródłem witamin C, A oraz B. Ułatwiają przyswajanie żelaza z innych towarów, poprawiają trawienie tłuszczu oraz białka, zmniejszają ciśnienie i neutralizują substancje rakotwórcze – sprawdź tabletki na odchudzanie acai berries. Przyzwoicie wpływają na skonstruowany przez nas nastrój. Czy ktoś wie, iż czereśnie opóźniają proces starzenia? Zawierają dużo witaminy C, A, B i flawonoidy. Neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym spowalniają starzenie się skóry. Oczyszczają organizm z toksyn. Maliny są dostatnim źródłem witaminy C i błonnika.

Oprócz innych składników mineralnych mają witaminę E i kwas foliowy. Witamina C wzmacnia opisującą nas odporność – sok malinowy jest wielokrotnie używany przy przeziębieniach i stanach grypowych. Powinny zajadać się nimi kobiety planujące ciążę – ze względu na sporą ilość kwasu foliowego. Wiśnie, jakich jesteśmy w stanie spotkać parę odmian, zawierają też witaminę C, zyskownie działają na cerę, oczyszczają organizm ludzki z trujących substancji. Korygują pracę układu krążenia. Nie zapominajmy więc o podskubywaniu takich witamin prosto z krzaka, jednakowoż również o tym, że z ich ilością nie należy przesadzać.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY